Changchun Realpoo Photoelectric Co., Ltd.
Changchun Realpoo Photoelectric Co., Ltd.
Дома> Вести> Ласерска класа
July 03, 2023

Ласерска класа

Класа


Опис


Пример за примена


Класа I.


Моќта е помала од 0,4MW , во основа нема штета на очите


ДВД плеер, ласерски мерен инструмент за офталмологија


Класа II


Енергијата е 0,4MW ~ 1MW. Обично, ласерите под 1MW можат да предизвикаат вртоглавица и размислување. Ако ги затворите очите за да го заштитите, обично можете да ги елиминирате симптомите. Не набудувајте директно во зракот и не ги осветлувајте директно очите на другите луѓе со ласер помалку од 1MW. Избегнувајте употреба на телескоп опрема за набудување на ласери од класа II.


Ласерски скенер, ласерски покажувач


Класа III а


Енергијата е 1MW ~ 5MW, избегнувајте да го набудувате ласерот со телескоп, што може да го зголеми ризикот. Како класа II, не набудувајте директно во зракот и не користете ласер од класа III за директно да ги осветлува очите на другите.


Мерач на ласерско ниво


Класа III б


Енергијата е 5MW ~ 500MW. Опасно е да се набудува директно во зракот и да не користите ласер од класа III Б за директно да ги озрачувате очите на другите, бидејќи тоа ќе биде уште поопасно.


Мерач на ласерско ниво, пофини ласерски опсег


Класа IV


Енергијата е повеќе од 500MW. Рефлектираните или зрачените светлосни греди можат да предизвикаат оштетување на очите или кожата.


Ласерска машина за заварување, машина за ласерско обележување



Share to:

LET'S GET IN TOUCH

Веднаш ќе ве контактираме

Пополнете повеќе информации за да може побрзо да стапи во контакт со вас

Изјава за приватност: Вашата приватност е многу важна за нас. Нашата компанија ветува дека нема да ги открие вашите лични информации на која било ексклузија со вашите експлицитни дозволи.

Испрати